15:45

WAGGERYDS IK

Referat: SKIRÖ AIK B - WAGGERYDS IK

Lördag eftermiddag var Waggeryds IK i Vetlanda och besökte Sapa Arena för match mot Skirö AIK. Första och enda seriematchen den här säsongen som vi spelar inomhus.
Vi börjar matchen lite avvaktande och försökte hålla bollen inom laget helt enligt planerna, att vi skulle få ett visst spelövertag var nog de flesta medvetna om eftersom Skirö brukar backa hem och satsa på kontringar.
Men trots ett ganska markant spelövertag lyckades vi bara skapa ett par halvchanser och skott i burgavlarna. Därför kändes det skönt när Albin Ek fick göra sitt första A-lags mål på hörna, passning Viktor Hjelm detta i matchminut 25.
Efter detta flyttar vi upp lite mer i banan och får press på våra motståndare, det ger resultat när Sebastian Hultman några minuter senare kliver fram och bryter ett uppspel, glider in i straffområdet och resolut raspar upp bollen i nättaket, helt enligt skolboken. Sen följer några minuter av hafsigt spel från bägge lagen. 0-3 kom efter att David Lagerstrand fick upp farten och snirklade sig igenom hela försvaret och avslutade med ett perfekt skott, detta blev också halvtidsresultat.
Det var inte något klang och jubel i vårt omklädningsrum i den här pausvilan då de flesta av oss nog inte var nöjda med sin insats. Men som vanligt inget gnäll o skäll, utan vi går ut och gör en bättre andra halvlek var det allmänna snacket.
Nu kan vi tyvärr inte skryta med att andra halvan blev så mycket bättre. Vi gjorde dock 0-4 genom Nicklas Hedin på en öppnande passning från Robin Andren och så långt var det väl hyfsat.
Efter det kom vi åter in i en dålig period i matchen och tillät Skirö reducera inte bara en utan tre gånger, och plötsligt stod det 3-4. Vi utnyttjade även den här matchen vår timeout för att lugna ner oss lite med samma effekt som mot Åtvidaberg nämligen ett snabbt mål genom den målglade Viktor Hjelm, den här gången med Niklas Hedin som framspelare. Det målet var verkligen välkommet då vårt spel kommit av sig helt och hållet.
I slutet kunde vi även göra 3-6 genom Nicklas Hedin på passning från Viktor Hjelm. Två poäng blev det idag men nu måste vi skärpa till oss lite, det stundar några svåra bortamatcher i slutrundorna innan den här säsongen är slut.
Sammanfattning: Vi vet att vi kan bättre. Trots tre insläppta fungerar försvarsspelet bra och målskyttet brukar ju alltid lösa sig, tror att vi har 15 olika målskyttar den här säsongen hittills. Ett jämnt WIK även den här matchen, men lite mer beröm till de rutinerade spelarna som vanligt visade att de behövs när det blåser motvind i spelet /Häger